یکی دیگر از رشته های پیراپزشکی که در بین داوطلبان کنکور تجربی از محبوبیت زیادی برخوردار است “رشته اتاق عمل “می باشد. اما آیا اطلاعات کافی در رابطه با این رشته و بازار کار آن دارید؟

دانشجویان رشته اتاق عمل در طول مدت تحصیلات خود با اصول جدید اتاق عمل و تکنولوژی های نوین به کار رفته در جراحی های تخصصی و فوق تخصصی آشنا می شوند و مهات های لازم برای مراقبت و کمک به بیمار در حین و بعد از عمل را فرا می گیرند. در واقع تکنسین اتاق عمل به عنوان بخشی از تیم جراحی در اتاق عمل حضور داشته و می کوشد با کمک به پزشکان و سایر اعضای تیم، عمل جراحی نتیجه بخشی را به سرانجام برساند.

بازار کار و آینده شغلی رشته اتاق عمل

علاقه مندان به این رشته می توانند در بخش های مختلفی از مراکز خدمات درمانی – بهداشتی مشغول به کار شوند که برخی از آن ها عبارتند از :

بیمارستان ها

درمانگاه ها

اورژانس

بخش های جراحی

اتاق عمل

ریکاوری

مراکز آندوسکوپی

رادیولوژی

و …

به طور کلی می توان گفت زمینه کاری برای اشتغال فارغ التحصیلان این رشته، در هر مکانی که نیاز به اتاق عمل یا مهارت های فنی آن باشد، فراهم است.

درآمد یک کارشناس اتاق عمل

درآمد افرادی که به موجب فارغ التحصیلی از این رشته وارد دنیای کار می شوند، مانند بسیاری از رشته های علوم پزشکی و پیراپزشکی دیگر از اوضاع خوبی برخوردار است و می توان گفت نگرانی از این بابت وجود نخواهد داشت. اما درآمد هر یک از کارشناسان اتاق عمل، بسته به تجربه، مهارت، محیط کار و … متفاوت است.

توانایی های لازم برای رشته اتاق عمل

علاقه مندان به رشته اتاق عمل باید در وهله اول، روحیه کار و حضور در اتاق عمل را داشته باشند. افرادی که از جراحی، خون و مانند این ها واهمه دارند، نمی توانند در این رشته موفق شوند. اما لازمه دیگر پذیرش در این رشته، حس مسئولیت پذیری است. چرا که مشاغل مربوط به این رشته با جان انسان ها در ارتباط اند و کوچک ترین سهل انگاری و بی مسئولیتی می تواند عواقب سنگینی را به دنبال داشته باشد.

نویسندگان: دکتر ابوافضل جوادیه و  دکتر لیلا جعفری