تکنیک های تست زنی کنکور
با سلام دکتر لیلا جعفری، فارغ التحصیل رشته پزشکی دانشگاه تهران در سال ۹۸ هستم. پس از به پایان رساندن رشته پزشکی تصمیم گرفتم که دانش آموزان را در مسیر سخت کنکور همراهی کنم. یکی از رازهای موفقیت در کنکور و رقابت در عرصه علم و دانش، دانستن روش صحیح تست زنی است. مهارت تست زدن تاثیر بسیار مهمی در موفقیت و زندگی آینده دانش آموزان و دانشجویان دارد. تست زنی قبل از اینکه وابسته به دانش و سواد آزمون دهنده باشد، مهارتی است که تکنیکهای عملی و فکری زیادی در آن دخیل هستند. نگاه به این تکنیک مهم از بعد روانشناسی، مسئله ایست که ما در این مطلب به آن میپردازیم و بر اساس آخرین متدها و تکنیکهای رفتاری و شناختی، به شما میگویم که چگونه میشود با دانشی برابر یا حتی کمی کمتر از دیگران، تست زن خوبی باشید و در کنکور موفق شوید.
هدف از تست زنی چیست؟
همانطور که می دانید برای کسب موفقیت در کنکور تنها عمل کردن طبق برنامه ریزی کنکور و درس خواندن به خودی خود کافی نیست. کسب موفقیت در این آزمون بزرگ وابسته به عوامل متعددی است. یکی از این عوامل تست زنی است.تست زنی در واقع مکمل درس خواندن، شرکت در آزمون ها و خلاصه نویسی و… هست. حتی میتوان گفت درس خواندن برای کنکور بدون تست زنی کاملا بی فایده است.
اگر تست زنی همراه با درس خواندن باشد، شما می توانید نقاط قوت و نقاط ضعف خود را به راحتی تشخیص داده و با این کار میتوانید نقاط ضعفتان را با خواندن پاسخ نامه و یا مطالعه ی بیشتر دروس و یا حتی عوض کردن منابع درسی و مرور چندباره ی آن برطرف کنید و نقاط قوتتان را بیش از پیش تقویت کنید و اجازه ندهید از ذهنتان پاک شوند و به نقاط ضعفتان تبدیل شوند.
برای دریافت مشاوره در زمینه روش صحیح تست زنی مخصوص به خود می توانید با شماره های خانم دکتر ۸۰۰-۰۱۲۳-۰۹۱۲ و آقای دکتر ۹۰۰-۰۱۲۳-۰۹۱۲ تماس بگیرید و یا عدد (۱) را به سامانه ۱۰۰۰-۹۰۶۸ پیامک کنید.
در ابتدا باید بدانید که تست زنی در سال کنکور به ۵ هدف انجام میشود:
۱- آموزشی:
- تست هایی با هدف آموزشی را بدون گرفتن زمان بزنید.
- بعد از زدن هر ۵ تست متوالی پاسخنامه را بخوانید (هم تست های درست و هم تست های غلط)
- اگر نکته ای را نمیدانستید در حاشیه ی کتابتان یادداشت کنید تا بعدا آنهارا مرور کنید.
- تست هایی که با این هدف میزنید را نشانه گذاری کنید.
- بهتر است بلافاصله یا با فاصله ی کمی از مطالعه انجام شود.
- درصدگیری انجام نمی شود و اهمیتی ندارد.
- کم یا زیاد بودن تعداد تست ها مهم نیست.
- بهتر است تست ها در حد سختی تست های کنکور و یا بالاتر (ترجیحا تست سراسری) باشد.
- تنوع تست ها باید زیاد باشد و تا حد امکان فرم تست ها تکراری نباشند.
۲- سنجشی:
- تست هایی با هدف سنجشی را هم بدون در نظر گرفتن زمان بزنید.
- در انتها درصد گیری کنید.
- سعی کنید تست ها در تعداد۵۰ تایی و مباحث مجزا انتخاب کنید.
- پاسخ های خود را کاملا تحلیل کنید.
- بهتر است با فاصله ی زمانی بیش تری از مطالعه انجام شود (با نظر مشاور کنکور و بسته به سطح درسی هر داوطلب)
- پس از اتمام آزمون نکات مربوط به تست ها نت برداری کنید.
- بهتر است در حد سختی تست های کنکور باشد.
۳- دوره ای:
- برای دوره ی مطالبی که در یک ماه گذشته مطالعه شده است.
- این گروه شامل تست های زده شده ازمباحث مورد مطالعه وبرای یادآوری مطالب و مباحث گذشته می باشد.
- دراین دسته تست ها میتوانید از تست های نشانه گذاری شده ی تکراری و یا از منابعی که دارای سوالات ساده تری نسبت به منبع تست آموزشی هستند استفاده کنید.
۴- زمان دار:
- شامل تست هایی از تمامی مباحث مطالعه شده دارای درجات سطحی آسان،متوسط، دشوار و بسیار دشوار هستند که تمامی نکات اصلی آن مباحث را در تست های آموزشی فرا گرفته اید!
- زمان این تست ها با توجه به نوع درس متفاوت و منطبق بر کنکور است.
- از نیمسال دوم سال تحصیلی و به خصوص از ماه های اسفند و فروردین به بعد در زدن این تست ها بسیار مصر باشید.
۵- چالشی:
- سعی کنید خود را به چالش بکشید.
- ۲۰ تست دشوار را در ۲۰ دقیقه بزنید.
- ۳۵ تست متوسط را در ۲۰ دقیقه بزنید.
برای دریافت راهنمایی و مشاوره رایگان کنکور- منابع کنکور- برنامه ریزی درسی و آموزش تکنیک های تست زنی – بودجه بندی کنکور- حذفیات کنکور- مشاوره – انتخاب رشته کنکورمی توانید با مدیران و مشاوران موسسه مداد قهرمان با شماره های خانم دکتر ۸۰۰-۰۱۲۳-۰۹۱۲ و آقای دکتر ۰۹۱۲-۰۱۲۳-۹۰۰ تماس بگیرید و یا عدد (۱) را به ۹۰۶۸-۱۰۰۰ پیامک کنید.
تکنیک های تست زنی:
قبل از اینکه داوطلب بخواهد سراغ حل سوال و تست زدن برود باید با تکنیک ها و روش های درست تست زنی آشنایی کاملی داشته باشد. تست زدن بدون اطلاع از روش صحیح، نمی تواند در عملکرد شما تاثیر مثبتی بذارد به همین دلیل در ادامه تکنیک های تست زنی رو به طور کامل شرح داده ایم:
۱- علامت گذاری سوالات وقت گیر (تکنیک ضربدر منها):
سوالات وقت گیر را دسته بندی کنید و علامت گذاری کنید.
به عنوان مثال میتوانید برای سوال هایی که اصلا مطالعه نکرده اید علامت ضربدر گذاشته و عبور کنید.اما برای سوالاتی که پاسخ را یادتان نمی آید یا بین دو گزینه مشکوک هستید یا سوال گنگ است علامت ستاره بگذارید و پس از جواب دادن به سوالاتی که از جواب مطمئنید سراغ آن ها بیایید و در مرحله آخر اگر وقت اضافه آوردید روی سوالات ضربدری فکر کنید.
۲-مدیریت زمان:
این تکنیک که به زمانهای نقصانی معروف است، یعنی شما زمان مشخصی را برای هر درس انتخاب کنید. این زمان معمولا کمتر از زمان تعیین شده است. در این زمان سعی کنید تمام سوالات را بخوانید، سوالهای آسانتر را بزنید وزمانهای باقی مانده را که معمولا مناسب هم هست به سوالهای ضربدردار بپردازید. مثلا اگر درسی ۲۰ دقیقه زمان دارد ولی این زمان برای آن زیاد است، ۱۵ دقیقه بیشتر روی آن وقت نگذارید و از باقی زمان برای درسهای زمانبرتر و سوالهای ضربدر دار استفاده کنید.
۳- روش ساده به دشوار:
سعی کنید شروع پاسخگویی شما به سوالات هر مبحث درسی از سوالات ساده آن مبحث شروع شود تا کمی از خستگی ذهنتان کاسته شود وهمچنین ذهنتان آماده فعالیت روی مباحث پیچیده ی آن مبحث باشد.
۴- حذف گزینه غلط:
گزینه هایی که می دانید اشتباه هستند را حذف کنید.برای این تکنیک تست زنی شما باید حتما آزمون های کنکور چند ساله گذشته را به خوبی تجزیه تحلیل کرده باشید تا با دیدن گزینه های غلط آن ها را شناسایی و حذف کنید.
۵- هدف گذاری:
قبل از حضور در جلسه آزمون هدف گذاری کنید بسیاری از داوطلبان بنا به دلایلی نتوانسته اند روی همه ی مباحث مطالعه داشته باشند یا بعضی داوطلبان به سوالات بعضی دروس کلا پاسخ نمی دهند بهتر است شما قبل از آزمون هدف گذاری کنید با توجه به شرایط خود به چند سوال از ۱۰ سوال در یک مبحث پاسخ می دهید.
۶- دقت در مضمون:
در خواندن کامل متن سوالات خیلی دقت کنید قانونی هست که می گوید همیشه نیمی از پاسخ در متن سوال نهفته است پس متن سوال را با دقت و کامل بخوانید و به فعل هایی مثل : باشد،نباشد،نیست،هست و… توجه داشته باشید.
۷- تشابه جواب ها:
اگر در یکی از سوالات دو گزینه ی کاملا متناقض داریم می توان به جرات گفت در اکثر موارد پاسخ یکی از این دو مورد متناقض است پس درجواب ها هم دقت لازم را داشته باشید تا این تکنیک تست زنی برای شما نیز جواب دهد.
۸- اصل تساوی:
در کنکور های چند ساله اخیر مشاهده شده که طراح خواسته صحیح بودن یک جواب را در چهار گزینه (فرمول) بررسی کنید.
در این دسته از سوالات هرگز به دنبال اثبات فرمول یا حل کامل آن تا به جواب رسیدن نباشید.فقط کافی است شما یک تساوی بین جواب و فرمول برقرار کنید اگر تساوی برقرار شد گزینه صحیح همان گزینه است.
برای به نتیجه رسیدن تکنیک های تست زنی حتما از شیوه های صحیح مطالعه و برنامه ریزی بهره گیری کنید.
مشاوران موسسه مداد قهرمان هم آماده هستند تا به تموم سوالات و ابهامات شما درخصوص تکنیک های تست زنی در کنکور سراسری پاسخ بدهند. برای راهنمایی و نکات ریز طلایی مطالعه و روش های تست زنی فقط کافیه عدد (۱) را به ۹۰۶۸-۱۰۰۰ پیامک کنید.
اطلاعات لازم برای یک تست زنی خوب:
۱- دانش کافی در موضوع مورد نظر:
واضح است که داشتن اطلاعات کافی و منظم، برای هر نوع امتحانی لازم است. بنابراین سعی کنید تا حد توان تان، در موضوع مورد نظر مطالعه کنید. برای کسب دانش کافی،روش صحیح درس خواندن نیز اهمیت دارد.
۲- مقابله با وسوسه
شما باید بتوانید در مقابل وسوسه زدن تست بیشتر مقاومت کنید. وقتی که چند تست را پشت سر هم نمیزنید، افکار منفی به ذهنتان میآید و حس شکست میکنید. همه آنها را کنار بگذارید؛ شما قرار نیست معجزه کنید، قرار هم نیست خوش شانس باشید. بنابراین سعی کنید اگر پاسخ سوالی را نمیدانید، آن را نزنید.
۳- آمادگی فراشناختی
فراشناخت، یعنی توانایی فکر کردن به تفکر؛به این معنا که شما بتوانید نسبت به افکاری که در سرتان هست، وسوسهها، استرس، اضطراب، مسائل حاشیه ای و اعتماد به نفس پایین فکر کنید، آنها را کنترل کرده و به مدیریتشان بپردازید تا در حین امتحان لطمهای به تست زدن شما وارد نشود. این مسئله به کمک یک روانشناس بالینی و مشاور تحصیلی قابل اجرا است.
۴- اولین تصمیم، معمولا بهترین تصمیم است
در تست زنی باید به این نکته توجه داشته باشید که تا حد امکان، پاسخ خود را تغییر ندهید. اولین پاسخی که به سوال داده اید درستترین است. مهمترین دلیل آن هم این میباشد که تغییر پاسخ، هم اعتماد به نفس شما را کاهش میدهد و هم اضطراب و استرس به شما تسلط پیدا میکند. از مهمترین روش صحیح تست زنی میتوان به حفظ آرامش اشاره کرد.
۵- فهمیدن سوال، نصف جواب
کلیدیترین نکته در تست زنی، این است که به خوبی سوال و مفهوم آن را درک نمایید. برای اینکار سعی کنید در تمرینهای خود، فقط با خواندن صورت سوال و بدون در نظر گرفتن گزینهها، جواب را حل یا کشف کرده و سپس نزدیکترین گزینه را انتخاب کنید. به مرور زمان به یک تست زن سریع و حرفهای تبدیل میشوید و در تحصیل خود موفق خواهید شد.
۶- تمرین، تمرین، تمرین
مهمترین پیش نیاز یک تست زن خوب، این است که به اندازه هر کلمه ای که خواندهاید یک تست زده باشید. تست زدن باید همیشگی، مداوم و مدیریت شده باشد.
۷- مدیریت زمان
زمان در کنکور یک امر بسیار مهم است به طوری که بسیاری از افراد با وجود دانش بسیار زیاد، زمان پاسخگویی به تمام سوالات را پیدا نکردهاند. به همین دلیل باید مراقب زمان باشید و از وقت گذاشتن بیش از حد بر روی تمام سوالات بپرهیزید. البته این به آن معنی نیست که کیفیت را فدای کمیت کنید. بلکه باید هردوی آنها را در یک راستا پیش ببرید.
برای مشاوره تلفنی کنکور و برنامه ریزی تحصیلی کنکور- اطلاع از جدیدترین حذفیات کنکور- جدیدترین بودجه بندی کنکورواطلاع از دیگر تکنیک های تست زنی کنکورمی توانید با کادر مجرب موسسه مداد قهرمان با شماره های خانم دکتر ۸۰۰-۰۱۲۳-۰۹۱۲ وآقای دکتر۹۰۰-۰۱۲۳-۰۹۱۲ تماس بگیرید.مشاوران ما تا روز کنکور با شما هستند و قبولی شما را تضمین میکنند.